середу, 14 грудня 2022 р.

Участь у Всеукраїнській акції "16 днів проти насильства"

 

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Педагоги закладу дошкільної освіти № 8 «Теремок» - центру Софії Русової з 25 листопада по 10 грудня 2022 року долучились да Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Так, в закладі, проведено ряд заходів на формування дитячої та батьківської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

З дітьми молодших вікових груп «А» № 2 і «Б» № 3 вихователі Світлана Руденко, Надія Дорошок, Надія Ткачук проведи тематичне заняття з малювання «Моя добра долонька» та заняття-бесіду «Захисти мене тато й матуся від небаченого зла». Для батьків вихователі підготували консультацію «Жорстокість і насильство над дітьми»; пам’ятку «Насильству – НІ», відеорозповідь «Виховання без насильства» та презентацію «Ігнорування – найжорстокіше покарання для дитини» http://vika2011anna.wixsite.com/sadok-8cone4co/.

Вихователі різновікової інклюзивної групи № 7 Тетяна Чоботар, Людмила Голубцова провели інтегроване заняття з ознайомлення з соціумом та розвитку мовлення на тему «Захистіть мене від зла, бо дитина я мала».

Практичний психолог Валентина Рубан провела для дітей старшого дошкільного віку заняття «Квітка радості» та бесіду «Хто справжній друг?». Для турботливих батьків підготувала пам’ятку «Бити чи не бити дитину?» (slavdnz8.blogspot.com).

Участь у проведенні такої акції дозволяє привернути увагу батьків до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Діти - майбутнє нашої країни!

Немає коментарів:

Дописати коментар